Home Home

Home

Boeren op het Hogeland neemt je mee naar het platteland van Noord-Groningen waar de boeren al eeuwenlang het ritme van de tijd bepalen. Door weer en wind ploegen zij voort. Maar wat zit er eigenlijk in die grond? En wat komt er uit? Sarah en Ingrid gaan op zoek naar verhalen van het land, brengen deze in beeld en schrijven erover.

Benieuwd naar Boeren op het Hogeland? Bekijk onze promofilm.

BOEREN Op HET HOGELAND

Boeren op het Hogeland is de plek waarop Sarah Stiles en Ingrid Oyevaar een deel van de groei en bloei op het Noord-Groningse Hogeland in beeld brengen. Hun doel is boeren en burgers met elkaar in verbinding te brengen en een breed publiek bewust te maken van het plattelandsleven.
Lees verder

 

REIZENDE EXPOSITIE

Na een geslaagde start op zaterdag 14 september tijdens de Open Monumentendagen in Warffum heeft de reizende expositie ‘Boeren op het Hogeland’ eind december de ‘Winterwelvaart’ in Groningen aangedaan.

Tussen de Monumentendagen en de Winterwelvaart was de expo te zien in Westeremden waar Roodehaan eten, drinken, catering & live-muziek is neergestreken. 

Vanaf medio januari is een deel van de expo te zien in het gemeentehuis van de gemeente Het Hogeland in Winsum. 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Boeren op het Hogeland? Of een leuk idee voor een verhaal? Laat het ons weten via: redactie@hogelandinbeeld.nl.

Steun en doe mee!

Wil je Boeren op het Hogeland steunen of ben je benieuwd naar sponsormogelijkheden? Heb je een mooi verhaal of wil je deel uit maken van ons correspondentennetwerk? Neem dan een kijkje bij: Steun & Doe mee

TwiTter

Terwijl er elders in het land tonnen aardappels overblijven die niet verwerkt kunnen worden, hebben boeren in Het Hogeland er weinig last van. Er worden in Groningen en Friesland vooral pootaardappelen verbouwd... #corona #HetHogeland

30-mei-2020

Wellicht ten overvloede: de oorspronkelijk geplande bijeenkomst over de 'voedselketen' op het Hogeland die voor vanavond gepland stond, wordt verplaatst naar een een nader te bepalen datum. #wordtvervolgd

17-mrt-2020