Home Over

Over

 

Verhalenmaaksters Sarah Stiles en Ingrid Oyevaar gaan op zoek naar de verhalen van het land. Zij brengen deze in beeld voor iedereen die benieuwd is wat er allemaal van het land  komt. Zij gaan in gesprek met boeren en producenten, onderzoeken de nieuwste innovaties.

 

 
Boeren op het hogeland

Boeren op het Hogeland is de plek waarop Sarah Stiles en Ingrid Oyevaar een deel van de groei en bloei op het Noord-Groningse Hogeland in beeld brengen. Hun doel is boeren en burgers met elkaar in verbinding te brengen en een breed publiek bewust te maken van het plattelandsleven. 

‘Boeren op het Hogeland ’ concentreert zich in eerste instantie op het groeiproces van de belangrijkste conventionele gewassen, maar laat ook de groei van nieuwe gewassen zien, is nieuwsgierig waar de melk naar toe gaat en leert graag over nieuwe technieken in de landbouw.

Een deel van de verhalen wordt in samenwerking met de boeren verzameld. Het lijkt ons geweldig om over een tijdje een waar ‘correspondentennetwerk’ van boeren te hebben die zelf filmen, vloggen en foto’s maken. 

Een selectie van de verhalen die we maken, komen terug in een reizende expositie.

Ingrid maakt sinds haar twintigste verhalen in tekst, beeld en geluid. Het liefst een beetje slow. Zo filmde ze een tijdje geleden de groei van een vergeten erwtje op de akkers van Loppersum, van bodem tot bord. Met haar spiegelreflex maakt zij verhalen in beeld maar neemt net zo lief een notitieblokje ter hand om haar observaties te beschrijven.
ingrid@hogelandinbeeld.nl
Sarah filmt het liefst actuele ontwikkelingen in de noordelijke regio. Van boer tot overheid, van bedrijf tot bijzonder initiatief. Diverse filmtechnieken worden ingezet om de kijker het boerenleven te laten ervaren vanuit onverwachte invalshoeken.
sarah@hogelandinbeeld.nl

BOEREN OP HET HOGELAND

‘Boeren op Het Hogeland’  is een project van Stichting Hogeland in Beeld.

MET MEDEWERKING VAN

De site van ‘Boeren op het Hogeland’ werd gebouwd door Daan Oostindiën. Hij ontwikkelde het concept mee en bedacht een aantal mooie technische toepassingen. Meindert Wiertsema maakte de illustratie van ‘de boer op het Hogeland’ voor het beeldmerk.

Dank aan Gerad Bolhuis, Jacobien Louwes en Jan-Enne Haack. Zij maken deel uit van de klankbordgroep ‘Boeren op het Hogeland’.

MET DANK AAN ONZE DONATEURS!

Jacobien  Schreurs, Jan Langelaar, Freek van der Burgt, Henk van Donk, Yvonne Hartman, Gerry Jöris, Rob Higler en de donateurs die liever anoniem willen blijven! 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Prins Bernard Cultuurfonds, Landbouwfonds Groningen, Loket Leefbaarheid, Coöperatiefonds Rabobank, Gemeente Eemsmond, Gemeente Bedum, Gemeente Winsum en Gemeente De Marne.