De impact is groot, alle inkomsten vallen per direct weg maar de rekeningen moeten worden betaald. Op 15 maart 2020 om 17 uur krijgen Sytze en Famke Greidanus van restaurant De Oude Sluis in Zoutkamp te horen dat alle restaurants vanaf 18 uur hun deuren moeten sluiten.Hoe ga je hiermee om als bedrijf en wat betekent die onzekerheid voor je toekomst? Vanaf 1 juni mogen ze eindelijk weer open voor gasten. We nemen een kijkje achter de schermen om te zien hoe ze, net zoals heel Nederland, met de anderhalve meter regels leren omgaan. 24 mei 2020
Dit is de eerste film in een nieuwe serie portretten ‘Groningen op Anderhalf’ door filmmaker Sarah Stiles, over de impact van het coronavirus op het leven van inwoners in Groningen.
Nr 1: Restaurant De Oude Sluis in Lockdown
Nr 2: Wennen en aanpassen in Coronatijd
Nr 3: Quarantaine en Openluchtmuseum Het Hoogeland
Nr 4: Tuinderij Klein Alma en de onverwachte voordelen van Corona
Nr 5: De kwetsbaarheid van zorg in Coronatijd