Sarah Stiles

sarah_bioSarah Stiles
Stichting Hogeland in Beeld

Sarah is werkzaam als o.a. filmmaker, producent en ontwikkelaar van diverse multimedia websites en webapps op het gebied van kunst en cultuur. Ze volgt de ontwikkelingen in Groningen op de voet, van de politiek tot kunst en cultuur, van visserij tot landschap. Sarah’s belangstelling gaat vooral uit naar het verbeelden van mensen en initiatieven die in al hun ‘gewone’ bijzonderheden zichtbaar worden. Niet alleen grote of bekendere thema’s zijn belangrijk, maar juist ook de verborgen juweeltjes in de regio.

In opdracht van de (voormalige) gemeente De Marne (inmiddels Het Hogeland) ontwierp Sarah voor Stichting Hogeland in Beeld o.a. de website MarneCultuur.nl waar alle dorpen van de gemeente in beeld worden gebracht. Met initiatieven zoals ‘Boeren op Het Hogeland’ wordt het landschap en de agrarische ontwikkelingen van het Noord-Groningse Hogeland in beeld gebracht, een project opgezet in samenwerking met Ingrid Oyevaar. Met Community Films deelt ze haar kennis zodat inwoners, ondernemers en initiatiefnemers via online tips, kennis en tools kunnen leren hun eigen filmpjes te maken met een smartphone, tablet of (video)camera.

Sarah is naast filmmaker ook gecertificeerd drone piloot voor video en luchtfotografie, tevens componist en producent van muziek voor (film)producties. Ze heeft een grote passie voor nieuwe media en past de laatste technologische mogelijkheden toe op het gebied van multimedia, beeld, apps en communicatie. Ze maakt films en producties voor o.a. Hogeland Films, Provincie Groningen, Boeren op Het Hogeland, MarneCultuur, Gemeente Het Hogeland en de voormalige BMWE gemeenten, Libau, Wierde en Dijk, Festival De Nacht van Electra, Landgoud Ontwikkeling en Humanitas. Meer info www.hogelandfilms