VIDEO | Trude van Assem

Kennismaking met het werk van Beeldend kunstenaar Trude van Assem tijdens het festival ‘Kunst op de deel’ in Kloosterburen.

In de monumentale boerderij Oud Bocum in Kloosterburen is het werk van Trude van Assem, ‘artist in residence’, te bekijken. Trude, die normaal gesproken in Leeuwarden woont en werkt, verbleef twee maanden in de onbewoonde boerderij en richtte het voorhuis in met haar ruimtelijk werk en tekeningen. Met haar werk benadrukt ze specifieke elementen van het huis. ‘Ik vind het leuk om met mijn werk ook het gebouw te laten zien of de ruimte waar ik werk’ aldus Trude. ‘Ik voel me hier ongelofelijk thuis….’ Tijdens haar verblijf exposeert ze niet alleen bestaand werk, ze laat zich door de omgeving en het landschap ook inspireren bij het maken van nieuw werk. Film Sarah Stiles.